Κοινότητα Ριφίου: “δεν θα επιτρέψουμε εντός οικισμού, να κυριαρχεί η άποψη ότι “το Ριφι είναι ένα απέραντο βοσκοτοπι””

Αγαπητοί συγχωριανοι, σχεδόν πριν ένα χρόνο, ειχαμε καθαρίσει το χώρο της παιδικής χαράς και είχαμε διαθεσει περιπου150 ευρώ απ την ‘παγια’ της κοινότητας, για να αγοραστούν λουλούδια και δεντράκια, που στη πορεία θα ομορφυνουν το χώρο, όπου θα μπουν τα όργανα της παιδικής χαράς, γεγονός που δεν θα αργήσει. Ακριβώς μετά από δύο ημέρες από τη δεντροφυτευση και τον καθαρισμό του χώρου, μπήκαν ζώα μέσα, τα ξεριζωσαν και σχεδόν κατέστρεψαν, όσα είχαμε κάνει.
Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, τοποθετήθηκε στην είσοδο της παιδικής χαράς ένα πλέγμα, το οποίο έκλεινε το χώρο, χωρίς λουκέτο. Όλο αυτό το διάστημα, κάνουμε ενέργειες να μπει συρόμενη πόρτα, να ασφαλίζει το χώρο. Δυστυχώς, σήμερα έγινα μάρτυρας στη παρουσία ολόκληρου κοπαδιού μέσα στο χώρο, του οποίου το πλέγμα το είχε ανοίξει άνθρωπος, για να μπουν μέσα, και στην ερώτησή μου ‘γιατί το κάνεις αυτό;’ με περισσή αδιαφορία μου απαντήθηκε ‘να φάνε τα ζώα τα χορταρακια ‘.
Ξέρω ότι οι νοοτροπίες των ανθρώπων δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά και στο πλαίσιο, που μπορώ, και στο δικαίωμα, που μου έδωσε η κοινότητα, δε θα επιτρέψω εντός οικισμού, να κυριαρχεί η άποψη ότι “το Ριφι είναι ένα απέραντο βοσκοτοπι”. Και για να μη σας κουράζω άλλο, από αύριο το πλέγμα αυτό που έχει τοποθετηθεί, θα κλειδωθει με λουκετο, εφόσον θέλουμε αστυνόμευση για τα αυτονόητα, και το κλειδί θα βρίσκεται στο κοινοτικό γραφείο, και όποιος θέλει θα έρθει σε μένα να του ανοίξω το χώρο. Δεν είναι ιδιοκτησία μου, ούτε αποφασίζω ως “δικτατορισκος”, όπως με έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι, αλλά δεν είναι δυνατόν σε λίγο καιρό, όπως φαίνονται τα πραγματα, να τοποθετηθεί καινούργια παιδική χαρά και τα παιδιά μας να τη χρησιμοποιούν μαζί με τις βουνιες. Ας προσπαθήσουμε να συνετιστουμε και να βγάλουμε από πάνω μας νοοτροπίες, που προσβάλουν τη κοινότητα μας.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=511814900207814&id=118406666215308