“Επειδή σίγουρα δεν θέλουμε να γίνει η πόλη μας πάλι Ar-g(h)ost-oli λόγω ενός lockdown καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι”

Από την αρχή της πανδημίας θεωρούσα πως τα πιο σημαντικά εργαλεία που θα βοηθούσαν να ελεγχθεί κάπως ο ιός είναι τα πολλά rapid tests και η ψηφιακή ιχνηλάτηση επαφών (digital contact tracing). Στη χώρα μας δεν ασχοληθήκαμε και πολύ με αυτά.
Ασχολούνται όμως όλοι τώρα με τους νέους και τις κακές συνήθειες τους που έφεραν την αύξηση των κρουσμάτων.
Πώς ζητάμε από τα παιδιά προσωπική ευθύνη και τα κατηγορούμε, όταν εμείς τους λέμε ότι δεν τρέχει τίποτα; Όταν εμείς οι μεγαλύτεροι δεν προσέχουμε;
Εντωμεταξύ αν συνεχιστεί αυτός ο μεγάλος καθημερινός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα, αργά ή γρήγορα, θα έχουμε πρόβλημα και στην Κεφαλονιά. Ενώ είμαστε επαναπαυμένοι, η φωτιά καίει δίπλα μας.
Υπάρχουν άραγε πρωτόκολλα αποφυγής μετάδοσης του κορονοιού σε μια νησιωτική πράσινη περιοχή (π.χ. Κεφαλονιά) από μια πορτοκαλί ή κόκκινη περιοχή;
Υπάρχουν οδηγίες για όσους ταξιδεύουν σε πορτοκαλί/κόκκινες περιοχές και μετά επιστρέφουν;
Εφαρμόζεται κάποια διαδικασία; Υπάρχει ενημέρωση;
Εγώ τουλάχιστον δε γνωρίζω κάτι σχετικό.
Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, χωρίς κανένα πρωτόκολλο για μετακινήσεις μεταξύ Νομών με διαφορετικό ιικό φορτίο, τότε σίγουρα ο ιός θα ταξιδέψει και στο νησί μας.
Επειδή σίγουρα δεν θέλουμε να γίνει η πόλη μας πάλι
Ar-g(h)ost-oli λόγω ενός lockdown καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.
Από το fb του Αγησίλαου Κονιδάρη