Ο κ. Γκουλντ τόνισε ότι δεν είναι οι ντόπιοι που δεν τηρούν τα μέτρα, αλλά οι τουρίστες…

Αναλυτικό ρεπορτάζ παρουσίασε το Sky News στο δελτίο ειδήσεων για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Βρετανούς που επέστρεψαν από τη Ζάκυνθο. Τα περιστατικά ώθησαν τον μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό να ασχοληθεί με το νησί μας και να αναφερθεί στα όσα συμβαίνουν με τα μέτρα προστασίας και την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στη χώρα μας.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αναλυτικού ρεπορτάζ μίλησε και ένας Βρετανός που κάνει τις διακοπές του στο νησί μας. Ο λόγος για τον Ian Gould, ο οποίος ανέφερε ότι η Ζάκυνθος είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας στο ξενοδοχείο που μένει. «Είμαι σε διακοπές στη Ζάκυνθο και είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Δεν υπάρχει τήρηση των μέτρων καθόλου. Ήρθαμε την περασμένη Κυριακή και το πρώτο πράγμα στο ξενοδοχείο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν φορούσε κανένας μάσκα. Δεν λέω πως φταίει το ξενοδοχείο». Ο κ. Γκουλντ τόνισε ότι δεν είναι οι ντόπιοι που δεν τηρούν τα μέτρα, αλλά οι Βρετανοί και οι τουρίστες από άλλες χώρες. «Δεν είναι οι ντόπιοι που δεν τηρούν τα μέτρα. Πιστεύω ότι είναι πιο πολύ οι Βρετανοί, οι Πολωνοί και οι Ολλανδοί. (…)» Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Sky News, ο Βρετανός τουρίστας τόνισε ότι δεν νιώθει ασφαλής στο νησί μας, ενώ έφτασε στο σημείο να φύγει από το δωμάτιο που ήταν και να πάει σε ένα άλλο διαμέρισμα για να αποφύγει τον συνωστισμό. «Δεν νιώθω ασφαλής στη Ζάκυνθο. Εμείς είχαμε δωμάτιο στο κύριο κτίριο του ξενοδοχείου, αλλά ρώτησα αν μπορούμε να φύγουμε από εκεί και να πάω σε άλλο δωμάτιο, αλλά δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Οπότε μας έβαλαν απέναντι σε ένα πιο μικρό ξενοδοχείο που είναι πιο απομονωμένο. Τώρα παίρνουμε φαγητό από έξω. Τα εστιατόρια είναι τέλεια και το φαγητό πολύ ωραίο. Δεν βγαίνουμε όσο θα θέλαμε. Γυρίζουμε πίσω στο δωμάτιο και αγοράζουμε δικά μας φαγητά και φτιάχνουμε πράγματα για να νιώθουμε πιο ασφαλείς».
Ο Ίαν Γκουλντ ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τα κρούσματα στην πτήση από Ζάκυνθο και συμπλήρωσε ότι γνωρίζει και τα νέα μέτρα που επέβαλε στο νησί η ελληνική κυβέρνηση. «Το ακούσαμε για τα κρούσματα στο αεροπλάνο. Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια. Είναι μεγάλος ο αριθμός και υπάρχει φόβος. Λάβαμε μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση για να φοράμε μάσκες στους δρόμους και μας ενημέρωσαν για το πρόστιμο των 150 ευρώ. Όμως μπορείς να μπεις μέσα στο ξενοδοχείο και στο εστιατόριο χωρίς μάσκα… Δεν προσπαθώ να κατηγορήσω, αλλά με σοκάρισε το γεγονός ότι ήταν τόσος κόσμος που δεν φορούσε μάσκες».
Τέλος, σημείωσε ότι τον εκπλήσσει που η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις χώρες για τις οποίες ισχύει 14ημερη καραντίνα κατά την επιστροφή στην Μεγάλη Βρετανία. «Για να είμαι ειλικρινής με εκπλήσσει που δεν είναι ήδη στη λίστα η Ελλάδα. Όταν ζητήσαμε να αλλάξουμε δωμάτιο και ρωτήσαμε την ξεναγό μας είπε ότι έτσι είναι παντού (δεν τηρούνται πουθενά τα μέτρα). Πιστεύω ότι τα πιο μικρά ξενοδοχεία μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τα προβλήματα».

Πηγή: imerazante.gr