Καζαμίας 2023: Τι μας περιμένει;

«Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε…» Το 2022 ανήκει στο παρελθόν και μπροστά μας ανοίγεται μία νέα χρονιά, την οποία και περιμένουμε με ανυπομονησία και αισιοδοξία. Τι μας περιμένει το 2023; Τι θα συμβεί; Ο ειδικός, καταξιωμένος και παγκοσμίως αναγνωρισμένος μελλοντολόγος του GOCAR κάνει για ακόμα μία φορά τις ακριβείς του προβλέψεις για τη νέα χρονιά. Με αρκετή δόση χιούμορ και ελπίζοντας κάποιες από αυτές να μην… πραγματοποιηθούν! Αν και κάποιες αυτές, δεν θα ήταν καθόλου κακό να συμβούν…

Ιανουάριος

Ο Vladimir Putin απαντάει καταφατικά στην πρόκληση του Volodymyr Zelenskyy για να λύσουν τις διαφορές τους στο ρινγκ. Ο γνωστός μάνατζερ Don King αναλαμβάνει τη διοργάνωση του event, με τον αγώνα να διεξάγεται στο Καλλιμάρμαρο. Εκατομμύρια κόσμου παρακολουθούν το θρυλικό αγώνα, ο οποίος και κρίνεται ισόπαλος στα σημεία μετά από 15 γύρους. Οι δύο καταπονημένοι ηγέτες αποφασίζουν στο τέλος να υπογράψουν σύμφωνο ειρήνης και να δώσουν τέλος στον πόλεμο.

Φεβρουάριος

Με τη λήξη του πολέμου έρχεται το τέλος της ενεργειακής κρίσης. Η βενζίνη πέφτει στην Ελλάδα στο 0,8€ ανά λίτρο, με τον πληθωρισμό να γνωρίζει ιστορικό χαμηλό! Ο κόσμος γεμίζει πετρέλαιο και φυσικό αέριο τους λέβητες, αλλά με μέση θερμοκρασία 25 βαθμούς κανείς δεν χρειάζεται να τους ανοίξει. Την ίδια ώρα, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έχουν αρχίσει να πέφτουν στην έρημο Σαχάρα, με τον Donald Trump να δηλώνει πως πρόκειται για φελιζόλ που ρίχνουν οι Δημοκρατικοί, με στόχο να τον διαβάλλουν για τις απόψεις του περί κλιματικής αλλαγής.

Μάρτιος

O Elon Musk ανακοινώνει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη! Οι υπάλληλοι του Twitter καταφέρνουν να τον απαγάγουν και να τον βάλουν στο διαστημόπλοιο λίγη ώρα πριν αυτό εκτοξευθεί. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα ανακοινώνεται το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 με σημαντική έκπτωση και δώρο μία σούκο, με τον κόσμο να τρέχει στις αντιπροσωπείες να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Απρίλιος

Μήνας εκλογών στην Ελλάδα και ο ελληνικός λαός συρρέει με ενθουσιασμό στις κάλπες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εύχεται καλή ψηφοφορία και λίγα λεπτά αργότερα χτυπάει τη χώρα μας παγετός που αγγίζει τους -48 βαθμούς κελσίου. Συνοδεύεται από κυκλώνα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να εγκλωβιστούν και μόλις το 2% να καταφέρει να φτάσει στις κάλπες.

Μάιος

Η σύσκεψη των επτά ισχυρών της G7 πραγματοποιείται στη Χιροσίμα. Με δεδομένη την επιτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, αποφασίζεται ομόφωνα ο οριστικός αφοπλισμός των όπλων μαζικής καταστροφής. Ο Elon Musk με σύνδεση του από το διαστημόπλοιο στη διαδρομή προς τον Άρη, γνωστοποιεί ότι βάζει ο ίδιος άλλο διαστημόπλοιο για να τα στείλουμε όλα στα βάθη του γαλαξία.

Ιούνιος

Το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο επαναλειτουργεί και συγκινημένοι οι εργαζόμενοι παραδίδουν ένα ιστορικό τρίθυρο Sunny GTi στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Την ίδια ώρα, το πολυσυζητημένο μετρό της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται με 13 σταθμούς και μεταξύ άλλων 18 υπέρ-αυτόματους driverless συρμούς τελευταίας τεχνολογίας. Οι πολίτες της νύμφης του Θερμαϊκού υποδέχονται με μεζέδες και τσίπουρα στα λαδάδικα το νέο έργο.

Ιούλιος

O Σπύρος Πανόπουλος αναγκάζεται να «κατεβάσει» το site της Panopoulos Automotive. Οι προπαραγγελίες για το Chaos έχουν προκαλέσει χάος και επίδοξοι αγοραστές καταφθάνουν με βαλίτσες γεμάτες χρήματα έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Την ίδια ώρα οι παρουσιαστές του Top Gear σχεδιάζουν συγκριτικό road trip στην Ελλάδα με το Chaos. Ferrari και McLaren αρνούνται να δώσουν αυτοκίνητο, αποφεύγοντας την άμεση αντιπαράθεση με το ελληνικό ultracar.

Αύγουστος

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ και μετά από μία εκπληκτική πορεία κατακτά τον τίτλο. Ο Θανάσης Αντετοκούμπο αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης, ενώ το νικητήριο καλάθι στον μεγάλο τελικό σημείωσε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος σε όλους τους αγώνες έσπασε ρεκόρ με 93% μέσο όρο στο τρίποντο.

Σεπτέμβριος

Μήνας Ακρόπολις! Ο εθνικός μας αγώνας σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών με 140 πληρώματα να φιγουράρουν στη σχετική λίστα. Για τον εορτασμό των 70 χρόνων του αγώνα, πραγματοποιείται υπερειδική στην Αθήνα που ξεκινάει από τη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού και τερματίζει στο λιμάνι του Πειραιά. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι παρακολουθούν το γεγονός, ενώ τον αγώνα κερδίζει ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta στην πρώτη εμφάνιση της νέας Lancia Delta HF Integrale!

Οκτώβριος

Μετά από πολυετή και ενδελεχή έρευνα των σχεδίων της Delorean από το Back to the Future II, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν την ανακάλυψη του Mr. Fusion. Τα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται πλέον ορυκτό καύσιμο και οι θερμικοί κινητήρες θα λειτουργούν με σκουπίδια. Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού petrolhead που αμέσως έσπευσαν στις χωματερές με τέρμα το γκάζι!

Νοέμβριος

Ο Elon Musk ξεκινά διαπραγματεύσεις με Αρειανούς για να αγοράσει τον κόκκινο πλανήτη, την ώρα που εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση Tesla στον Άρη. Ο Σπύρος Πανόπουλος έρχεται σε συμφωνία με τον Musk και αγοράζει το Gigafactory στο Βερολίνο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις παραγγελίες του Chaos, αλλά και για να προχωρήσει στην ταχύτερη εξέλιξη του Apeiron.

Δεκέμβριος

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με δημόσια δήλωση του στην τηλεόραση αποχαιρετά το 2023 και καλωσορίζει το 2024. Σεισμός 9,4 ρίχτερ μεταφέρει την Εύβοια σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την ηπειρωτική Ελλάδα, την ώρα που ένα διαστημόπλοιο κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό της Αθήνας. Εν τέλει αποδεικνύεται πως είναι οι Αρειανοί που μας επιστρέφουν τον Elon Musk.