Κεφαλονιά: Έκκληση για βοήθεια σε τρόφιμα, ιματισμό και προπαντώς φάρμακα για την Ουκρανία-Που και πως μπορείτε να βοηθήσετε

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Χτύπησαν οι καμπάνες του πολέμου πολύ μακριά μας, αλλά συνάμα και τόσο κοντά μας.
Όλοι μας λίγο πολύ, θα γνωρίζουμε κάποιον Ουκρανό ή Ρώσο, είτε γιατι έκανε διακοπές στο νησί μας ή το πιο πιθανό, να έχει έρθει σαν μετανάστης και πλέον να ζει ανάμεσά μας με την οικογένειά τους. Οι πολίτες των δυο χωρών ζουν ένα δράμα για διαφορετικούς λόγους. Σε πιο δυσχερή θέση οι πολίτες της Ουκρανίας, αφού η χώρα τους βομβαρδίζεται σε όλα τα σημεία με αποτελέσμα την καταστροφή των περιουσιών τους ,μα πιο σημαντική την απώλεια εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών.
   Την πρώτη μέρα του πολέμου , παίρνω το καθιερωμένο πρωινό τηλέφωνο στην Κέρκυρα τον έφηβο γιό μου και μου λεει “Μπαμπά θα με κάνουν Ρώσο τώρα” . Συνειδητοποίησα μετά απο 15 χρόνια ότι είναι και μισός Ουκρανός. Έκανα κάποια δευτερόλεπτα να συνέλθω και προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Δεν ήξερα τι να του πω. Με 5 λέξεις μου περιέγραψε μια απο τις αλήθειες αυτού του πολέμου. Δεν θα θεωρούσα τον εαυτό μου άξιο πατέρα και άνθρωπο αν δεν προσπαθήσω να βοηθήσω την δεύτερη πατρίδα του παιδιού μου, την πατρίδα της μητέρας του ,που αν και μετανάστρια στην χώρα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο όπου και αν εχει βρεθεί. Ναι , αν και μετανάστρια βοήθησε και βοηθάει πάρα πολλούς Έλληνες και για εμένα προσωπικά είναι  απο τους πιο ξεχωριστούς και λαμπερούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να βοηθήσω , να κάνω έκκληση στους Κεφαλλονίτες για βοήθεια σε τρόφιμα, ιματισμό και προπαντώς φάρμακα. Μου περιέγραψε σκληρές εικόνες παιδιών και ενηλίκων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς , που έχουν χάσει τα σπίτια τους, οικογένειες που έχουν χωριστεί και πολλά ακόμη άσχημα που προκαλεί ο πόλεμος. Έχει ακόμη βαρύ χειμώνα στην Ουκρανία. Όσοι είχατε την τύχη να την γνωρίσετε είτε από το πέρασμά της στα χωριά της Λειβαθούς είτε στο νοσοκομείο όταν είχε βάρδια ,είναι η Κουλιάσα Λαρίσα-Αλεξάνδρα. Γιατρός στο επάγγελμα, κάνει αυτό που έχει ορκιστεί στον Ιπποκράτη. Να βοηθάει τον συνάνθρωπο . Επειδή πλέον ζει στην Κέρκυρα ,ζητεί μέσω εμού, να βοηθήσετε τους συμπατριώτες της και συνανθρώπους μας ο καθένας όπως μπορεί , με τρόφιμα , ιματισμό και προπαντός φάρμακα. Κάνοντας την αρχή , έδωσα παραγγελία στο φαρμακείο του χωριού μου στα Βλαχάτα να αγοράσω φάρμακα αξίας 300 ευρώ. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω . Περιμένω την ανταπόκρισή σας, ασχέτου εθνικότητας,θρησκείας και ιδεών για το ποιός φταίει που άρχισε αυτός ο πόλεμος. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ,μπορεί να μου στείλει mail στο [email protected] ή να μου τηλεφωνήσει στο 6972287830. Στόχος είναι να κινηθούμε άμεσα και να σταλεί η βοήθεια ,όσο πιο γρήγορα γίνεται και να σώσουμε όσο πιο πολλές ανθρώπινες ζωές γίνεται.
Η Αλεξάνδρα συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Κυρία Κράτσα  και άλλους φορείς στην Κέρκυρα και όλοι ενδιαφέρθηκαν άμεσα και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν. Κάνω έκκληση στην Εκκλησία της Κεφαλονιάς, σε όλους τους Δήμους του νησιού μας, στον Ιατρικό και φαρμακευτικό Συλλογο και στον καθένα ξεχωριστά να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια.
Την Κυριακη 6 Μαρτιου 2022 θα είμαι στο Ανδρομέδα απο τις 9.30 πμ εως 3.00 μμ και απο τις 6.00 μμ  εως τις 9.00 μμ να παραλαμβάνω την βοήθειά σας. Όποιος θέλει να συμμετάσχει πιο ενεργά , παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζι μου. Όποιος θέλει να προσφέρει τον χώρο του ( απο Ληξούρι, Σάμη, Πόρο, Αγία Ευφημία, Αργοστόλι)για να συλλεχθεί βοήθεια και να μικρύνουν οι αποστάσεις, επίσης να επικοινωνήσει μαζί μου για να γίνει νέα ενημέρωση στον κόσμο που θέλει να βοηθήσει. Τέλος ο Ανατόλι μπορεί με το όχημα του να παραλάβει την ανθρωπιστική βοήθεια από οπουδήποτε χρειαστεί αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να την μεταφέρει. Το τηλέφωνο του είναι 6944907115. Σας ευχαριστώ πολύ.
Με εκτίμηση,
Μινέτος Κώστας
ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΑ-ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ-SLEEPING BAG-ΦΑΚΟΣ-ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΠΙΑΤΑ-ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΙΑ ΧΡΗΣΗΣ-ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ-ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΟΣΠΡΙΑ-ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ -ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
Επίσης επειδή πολλοί ρωτούν πως θα φτάσει η βοήθεια στην Ουκρανία, ενημερώνω τον κόσμο ότι η Μεταφορική ΛΥΚΟΥΔΗΣ θα μεταφέρει Δωρεάν όλη την βοήθεια που θα συγκεντρωθεί και μετά θα αναλάβει ο Ερυθρός Σταυρός να τα προωθήσει. Η συμμετοχή είναι πολύ ικανοποιητική και αποδεικνύεται το μεγαλείο της  ανθρωπιάς όλων των εθνικοτήτων που είναι κάτοικοι Κεφαλλονιάς.
Τέλος η εταιρεία copyland creations δημιούργησε και εκτύπωσε Δωρεάν αυτοκόλλητα που θα μπουν πανω στα κουτια της βοηθειας.