Διοικείν εστί προβλέπειν» για τον αγαπητό δάσκαλο Μαντζουράτο που φαίνεται στερείται το δεύτερο.

Διαβάζουμε την σημερινή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που καλεί τον δήμαρχο να απαντήσει γιατί βουλευτής και αντιπεριφερειαρχης  δεν συμπεριέλαβαν την  κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου στην επίσκεψη τους στις κτιριακές υποδομές.  Έξι μήνες τους πήραν για να καταλάβουν το προφανές ότι ο δήμαρχος απλά εξασφάλισε 6 μήνες ησυχία στο συμβούλιο υιοθετώντας την ανέφικτη πρόταση τους.

Θυμίζουμε εν συντομία.. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει νέα σχολείο για το ΓΕΛ και δηλώνει κατηγορηματικά ότι και να επισκευαστεί το παλιό δεν θα αφήσει τα παιδιά να μπουν μέσα. Ο δήμαρχος για τα ησυχότερα και  ξέροντας ότι κάτι τέτοιο είναι εκτός πραγματικότητας υιοθετεί και αυτός την πρόταση και οραματίζεται πολλά νέα σχολεία!!Κάποιες ρεαλιστικές φωνές από Ρουχωτά, Λουκέρη, Πρεντάνο (ότι δεν έχουμε χρηματοδότηση ,ότι τα κτίρια επισκευάζονται με όλα τα σύγχρονα μέσα κτλ.) αντιμετωπίστηκαν με ειρωνείες από τον Μαντζουράτο.

Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει.  Καμία ενέργεια δεν γίνεται για νέο σχολείο αφού  όπως φάνηκε δεν το ζήτησαν καν  Καππάτος και Τραυλός.

Συμπεράσματα: Ο Κατσιβέλης χαϊδεύοντας αυτιά  εφησύχασε την Λαϊκή Συσπείρωση ότι και αυτός συμφωνεί μαζί τους και εξασφάλισε ηρεμία στο συμβούλιο. Τώρα λοιπόν θα βγει να πει:

«Εγω μαζί σας ήμουν  και ζήτησα νέα σχολεία αλλά το υπουργείο αρνήθηκε. Τι άλλο να κάνω;»

Σωστά λέει ο δήμαρχος. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει.

Και το αποτέλεσμα φαίνεται.. Στις εργατικές, στο Θέατρο, στο ΤΕΙ, στο οδικό δίκτυο.

Ξέχασα….6 μήνες είναι μόνο δήμαρχος και  για όλα αυτά φταίει η γραφειοκρατία.

«Ο εξωσχολικός».