Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η αστυνομία της Washington DC συνέλαβε τον Joaquin Phoenix κατά τη διάρκεια της γνωστής εκδήλωσης διαμαρτυρίας ‘Fire Drill Fridays’ που διοργανώνει η Τζέην Φόντα για την κλιματική αλλαγή. Ο Phoenix συνελήφθη μετά την ολοκλήρωση μιας σύντομης ομιλίας που έδωσε κατά την οποία υπογράμμισε τη συσχέτιση ανάμεσα στη βιομηχανία της κτηνοτροφίας και την κλιματική αλλαγή.

Στην ομιλία του ο vegan ηθοποιός και ακτιβιστής υπογράμμισε ότι, “Η γαλακτοβιομηχανία και η βιομηχανία κρέατος αποτελούν τον τρίτο σε μέγεθος γενεσιουργό παράγοντα αλλαγής του κλίματος. Συχνά αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να πολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή και πραγματικά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε άμεσα – να αλλάξετε τη διατροφική σας συνήθεια [μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών]”.

Η σύλληψη του Joaquin Phoenix έλαβε χώρα μόλις μερικές ημέρες πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Oscar για την ερμηνεία του στο ‘Joker’. Μια υποψηφιότητα που πολλοί περιμένουν να μετατραπεί πολύ σύντομα σε απονομή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νεότερα για την απελευθέρωση του Phoenix, δεν θεωρείται όμως ότι συντρέχουν λόγοι ανησυχίας καθώς συνήθως, σε ανάλογες περιπτώσεις, οι συλληφθέντες κρατούνται για μερικές ώρες και στη συνέχεια αφήνονται.

Πηγή:

www.digicon.gr/vegan/
#GreekVeganMagazine

Προηγούμενο άρθροΑπόφαση της Υφυπουργού Εργασίας για λαθρομετανάστες άνω των 16 ετών- Μετρητά, εισιτήρια για θέατρα και αθλητικές εκδηλώσεις
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πιτσινίκος που ίδρυσε τις “Καταβόθρες”