Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο», παρατήρησε αμέσως με την είσοδο του στο γραφείο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, με τον πρωθυπουργό να απαντά αστειευόμενος: «Αν θες τσιγάρο έξω» με τον κ.Βελόπουλο να τονίζει «Μας το έχεις κόψει».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε στο ίδιο χαλαρό κλίμα της συνάντησης τονίζοντας του «Δεν ξέρω αν είναι λόγω του απογεύματος, αλλά βλέπω μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις συναντήσεις», καθώς είδε περισσότερους δημοσιογράφους στον χώρο. Προσέθεσε «τι να σε κεράσω;» με τον κ.Βελόπουλο να του απαντά ότι δεν συνηθίζει να πίνει τίποτε, ούτε καφέ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τον ρώτησε «Πως πέρασες στην Αμερική», με τον κ.Μητσοτάκη να απαντά «Εντατικά» και ερωτήθη «Διήμερο;» για να απαντήσει ξανά «Ναι, διήμερο, αλλά χρήσιμο».

Ωστόσο ο κ. Βελόπουλος επέμεινε για το θέμα με το τσιγάρο, λέγοντας πως «οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα γιατί έχει πέσει ο τζίρος τους [λόγω αντικαπνιστικού]» (του θύμισε ότι καταψήφισε τον αντικαπνιστικό νόμο», με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Δεν κάνουν παράπονα γιατί ξέρουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Καλό είναι να εφαρμόζουμε το νόμο ακόμα και αν το έχουμε καταψηφίσει. Να τον στηρίζεις και να συμμορφώνεσαι»

«Βγαίνω πάντα όμως έξω από τα εστιατόρια να καπνίσω», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να πάρει τα εύσημα από τον πρωθυπουργό, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το χαλαρό κλίμα της σημερινής συνάντησης τους.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/belopoylos-mitsotakis-katastasi-sikonei-tsigaro

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: Να μην κατεδαφιστεί το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα!
Επόμενο άρθροΚαιρός Αρναούτογλου: Προσοχή από την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και που θα χιονίσει